zomer

Wintersport en stedentrip combineren in Stiermarken

Wie dol is op wintersport en tegelijk ook graag stedentrips maakt, is in Stiermarken op de juiste plek. In de stad Graz kan je een paar daagjes cultuur snuiven langs de unieke bezienswaardigheden in de stad. Graz ligt in de regio Stiermarken, waar de prachtige bergen van verschillende wintersportgebieden te vinden zijn. Wij vertellen jou wat de beste hotspots zijn van Graz en waar je een onvergetelijke wintersportvakantie kunt beleven.

De leukste hotspots in Graz

Als je door Graz loopt is er iets wat je meteen zal opvallen en dat is de klokkentoren bovenop de Schlossberg. Dit is de Uhrturm am Schlossberg en deze klokkentoren is kenmerkend voor de stad. De Uhrturm is niet alleen bijzonder vanwege de bouwstijl en de ligging bovenop de berg, want als je goed naar de klokkentoren kijkt, zal je opvallen dat de wijzer voor de uren langer en groter is dan de wijzer voor de minuten.

Het Eiland in de Mur, ook wel Murinsel genoemd, is een ontwerp van de New Yorkse kunstenaar Vito Acconci. Het werd gebouwd als tijdelijk project omdat Graz de Culturele Hoofdstad van 2003 was, maar de halfopen mosselschelp is nog steeds dagelijks te bezoeken. Je kan hier binnen genieten van een heerlijk kopje koffie met uitzicht op de rivier de Mur. Jonge kinderen kunnen zich hier vermaken in een driedimensionaal doolhof met touwen en glijbanen.

Het Kunsthaus in Graz zal je opvallen doordat het gebouwd is in een vorm, waarvan niemand precies weet wat het is. Is het een alien, een walvis met stekels of een ander vreemd wezen? Je kan er zelf je fantasie over loslaten. Het is ontworpen door de Londense architecten Peter Cook en Colin Fournier en dient als een attractie voor liefhebbers van kunst en cultuur.

Op wintersport in Stiermarken

Nadat je een paar daagjes hebt rondgelopen in de stad Graz is het tijd om te gaan wintersporten in de prachtige omgeving van Stiermarken. De regio Ausseerland is de perfecte locaties voor de skiërs en snowboarders. Ausseerland ligt aan de noordzijde van Stiermarken en heeft een prachtig landschap met imposante bergen en glasheldere meren. In de winter kan je heerlijk skiën of snowboarden in de skigebieden Loser en Tauplitz. De pistes zijn uitdagend, divers en geschikt voor alle niveaus.

Heb je interesse in een vakantie naar Graz of Stiermarken? Kijk dan snel naar de boekingsmogelijkheden van Verrassend Graz!

 


Deel dit bericht

Onze partners