winter

Over Ausseerland

Het Ausseerland is een gebied aan de noordzijde van Stiermarken. Het landschap wordt gesierd door imposante bergen en glasheldere meren. Zo vind je hier onder andere het Dachtsteinmassief en het ‘Totes Gebirge’. In dit gebied liggen vier gemeentes: Bad Mitterndorf, Bad Aussee, Altaussee en Grundlsee.

Wandelen langs heldere bergmeren

De regio Ausseerland is vooral bekend door de vele heldere bergmeren waar je kunt ontspannen of afkoelen. Kinderen kunnen hier spelen in het water, maar ook is het mogelijk om te vissen of een rondje te varen. Op een zomerse dag kun je hier ook heerlijk wandelen of fietsen, door bloeiende narcissenweides en langs verkoelende meren. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes voeren. Een aanrader is de ‘6-meren wandeling’ op de Tauplitzalm (15 km, 5 uur). De Tauplitzalm is het grootste bergplateau met meren van Midden-Europa. Met de stoeltjeslift word je naar 1650m hoogte gebracht om vervolgens een wandeling langs maar liefst zes meren te maken. Onderweg kom je langs bloeiende almweides met alpenrozen en anemonen, bergmeren en berghutten.

Mountainbiken & het Narzissenfest

In de regio zijn er ook prachtige mountainbiketochten te maken tussen Dachtstein en het Totes Gebirge. Ben je niet zo sportief aangelegd, dan is het ook mogelijk om een e-bike te huren. Aanrader is de prachtige en gemakkelijke tocht van Grundlsee naar Ödensee. Bezoek je Ausseerland eind mei? Breng dan een bezoek aan het Narzissenfest, Oostenrijks grootste bloemenfeest. Het bloemencorso begint in Bad Aussee en eindigt elk jaar bij een ander meer. Tijdens dit evenement kun je de enorme hoeveelheid wilde narcissen in de bloemenweides bewonderen, die ervoor zorgen dat de bergen en meren in een geel-wit bloemenfeest veranderen! 

Foto: © Martin Huber

Boek jouw vakantie naar Graz & Stiermarken

Binnenkort vind je hier de scherpste deals.

Onze partners