winter

Over Graz

Graz is de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken en na Wenen de grootste stad van Oostenrijk. De stad oude binnenstad is een plaatje om te zien en staat in zijn geheel op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In 2003 was Graz de Culturele Hoofdstad van Europa en sindsdien bruist de stad van de vele culturele activiteiten. Bovendien staat Graz bekend als de ‘culinaire hoofdstad’ van Oostenrijk, wat terug te zien is in de uitstekende gastronomische adresjes en de heerlijke producten uit de eigen regio. Direct voor de poorten van de Graz liggen toplocaties te midden van adembenemende natuur, authentieke culinaire verwennerijen uit Stiermarken, cultuur en puur levensgevoel. Van stad naar platteland in slechts 10 minuten! 

Fotocredit: © Region Graz – studio draussen

Ontdek alle highlights

De stad is een architecturale mix van Italiaanse renaissance en barok, maar je vindt er tevens klassieke Oostenrijkse gevels en moderne bezienswaardigheden zoals het futuristische Kunsthaus. Bezoek je Graz in de zomer, verken dan alle highlights te voet! Onmisbaar is een wandeling naar de top van de Schlossberg. Bovenop de Schlossberg staat de Uhrturm am Schlossberg, ofwel de klokkentoren die zo kenmerkend is voor de stad. Aan alle vier de zijden van de toren is een reusachtige klok bevestigd met een doorsnede van meer dan vier meter. De klokkentoren is niet alleen vanwege zijn bouwstijl, ligging bovenop een heuvel en het prachtige omliggende park een bezichtiging waard. Wie goed naar het uurwerk kijkt, ziet namelijk al snel dat er iets bijzonders aan de hand is. De wijzer voor de uren is bij deze klok namelijk langer en groter dan de wijzer voor de minuten.

Fotocredit: © Graz Tourismus

Genieten zonder grenzen

In de culinaire hoofdstad Graz word je verwend in traditionele Stiermarkse eetgelegenhede, zoals moderne stijlvolle restaurants en bars, gezellige cafés en geliefde ijssalons. Het genieten houdt niet op bij de stadsgrenzen. Vaak worden de heerlijke producten, die vers en zonder lange omwegen in de keukens of op de legendarische boerenmarkten van de culinaire hoofdstad aankomen, direct in de regio Graz verwerkt in de gerechten. Ook in de omgeving van de culinaire hoofdstad vind je creatieve en gevarieerde gastronomie, zoals goede Stiermarkse eetgelegenheden, uitstekende restaurants, alpen- en skihutten, typische Buschenschänken (wijnbars) en romantische picknickplekken, zoals die in het Oostenrijkse Beeldhouwpark in Premstätten of in het Oostenrijkse Openluchtmuseum Stübing.

Fotocredit: © Region Graz – studio draussen

De belevenisregio Graz bruist!

Wie zich wil onderdompelen in de fascinerende wereld van water wordt beloond. Waterthema-routes, mysterieuze grotten, goed onderhouden buitenzwembaden en koele meren zorgen voor plezier & actie en ontspanning. Hou je juist van warmte? Geen probleem in de Therme NOVA in Köflach: Meer dan 1.000 m² thermale wateroppervlakte met een watertemperatuur van 34,5°C, een moderne en aantrekkelijke architectuur, een peuterbad, een sportbad en een ruime saunaruimte met panoramisch uitzicht laten niets te wensen over.

Fotocredit: © Region Graz – studio draussen

Onze partners