zomer

Transport en bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Stiermarken is goed bereikbaar met auto, trein en vliegtuig. Vanaf Amsterdam vlieg je naar Wenen en neem je vanaf daar een treinverbinding naar Graz of andere bestemming in Stiermarken. Vanaf Düsseldorf vlieg je rechtstreeks met Eurowings naar Graz.

Flughafen Graz
Als je op Graz vliegt, kun je genieten van alle faciliteiten die Flughafen Graz aanbiedt. Zo is er een uitgebreid aanbod aan winkels en is er gratis wifi beschikbaar. Op deze manier kan je jouw stedentrip relaxt beginnen. Het vliegveld van Graz ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van het centrum van de stad en is goed te bereiken. Je kunt zowel met de bus als de S-Bahn naar het centrum van de stad reizen. De buslijn 630 rijdt tussen het vliegveld en Bahnhof Puntigam, vanaf hier rijdt er een tram naar het centrum, Jakominiplatz. S-Bahn S5 rijdt van het station bij het vliegveld (Flughafen Graz-Feldkirchen Bahnhof) naar Graz Hauptbahnhof.  Tickets voor een enkele reis kosten €3,00. Het is ook mogelijk om een ticket te kopen die 24 uur geldig is voor €6,40.

Luchthaven transfer

SMS Flughafen shuttle
Ga je binnenkort op stedentrip naar Graz en ben je op zoek naar een luchthaven transfer? Reserveer voor vertrek een SMS Flughafen shuttle, die je snel en voordelig voor de deur van je hotel of appartement in Graz, Schladming, Schladming/Haus, Loser, Lachtal of Kreischberg brengt. De transfers zijn op aanvraag en het boeken van een luchthaven transfer via SMS Flughafen werkt simpel. Je geeft aan op welke luchthaven je vliegt, naar welk adres je wilt reizen en op welke dag + tijdstip je aankomt en weer vertrekt. Het gebruik van SMS Flughafen Shuttle kent een aantal voordelen. Zo is er op de luchthaven van Graz een speciale balie opgezet in elke terminal. Deze dienen als een ontmoetingsplaats waar de chauffeur bij aankomst op je wacht. Verder word je ten minste één dag voor vertrek over de exacte ophaaltijd geïnformeerd. Kijk hier voor een overzicht van de prijzen.

Autohuur
Hoewel je overal in Graz te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer kunt komen, kan het zeker handig zijn om een auto te huren. Op het vliegveld van Graz zijn diverse autoverhuurbedrijven te vinden, waaronder Avis, Europcar, Hertz, Sixt en Thrifty. Je vindt de autoverhuurbedrijven in de aankomsthal, waardoor je maar een klein stukje hoeft te lopen nadat je je koffers van de band hebt gepakt.

Onze partners