zomer

Ligging

Graz ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en is de tweede stad van het land met 250.000 inwoners. Graz is de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken en heeft de grootste middeleeuwse binnenstad in Midden-Europa. Sinds 1999 is de binnenstad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Klimaat

De beste reistijd voor Graz in Oostenrijk ligt aan waar je naar op zoek bent: in de zomer geniet je van een aangename temperatuur met weinig tot geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Graz is 25°C in juli en de laagste is 2°C in januari. Graz kent twee soorten klimaten, namelijk het zeeklimaat en landklimaat. 

In de omgeving van Graz kan je in de zomer perfect wandelen of mountainbiken door de aangename temperatuur. In de winter kan je in de bergen perfect skiën, langlaufen of andere winterse activiteiten ondernemen. Er valt vaak genoeg sneeuw voor een vakantie vol sneeuwpret!

Handig om te weten

Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro

Onze partners

Vlieg rechtstreeks met KLM naar Graz

Ontdek deze bruisende stad met historische highlights, gave musea en gezellige restaurants. Genoeg gezien van de stad? In de omgeving kan je in de winter skiën of snowboarden, genieten van het prachtige berglandschap of mooie wandelingen maken.

Boek nu je ticket