zomer

Wintervakantie in Stiermarken

Stiermarken verwent iedereen die houdt van skiën met kilometerslange pistes, afdalingen in poedersneeuw en steile hellingen. De skigebieden in Stiermarken maken van het groene hart van Oostenrijk met hun (kinder)liften, nachtpistes en rodelbanen een sneeuwwitte wereld.

Zet je eerste stappen in de sneeuw
Heb je nog geen ervaring op de piste? Op de Aflenzer Bürgeralm kunnen onervaren skiërs onder professionele begeleiding hun eerste stappen in de sneeuw zetten. Na het skiën nodigen authentieke hutten zoals het Schönleitenhaus en de Almrauschhütte uit tot een pauze en culinair genot. Hier kunnen sneeuwliefhebbers met uitzicht op de droomachtige bergwereld van het Hochschwab-gebergte van regionale lekkernijen of een warme drank genieten. Voor deze activiteit is reserveren vereist (de groep bestaat uit max. 15 personen), dit kan via deze website.

Winterse wandelingen

Maak een sneeuwschoenwandeling
Wil je graag betoverende winterlandschappen verkennen, maar is skiën voor jou niet weggelegd? Dan is het maken van een sneeuwschoenwandeling de perfecte activiteit. En het mooiste van deze natuurbelevenis is: je hebt geen ervaring nodig. Sneeuwschoenen aanbinden, en het plezier kan beginnen. Bekijk voor vertrek de nieuwe gids van Rother, waarin maar liefst 62 routes worden uitgestippeld, inclusief een gedetailleerde beschrijving, rustpunten en praktische informatie. De gids bestellen kan via deze website.

Geniet met volle teugen van een winterse wandeling
Ook in het koude jaargetijde is er in Stiermarken tussen Dachstein, Tauplitz, de Fischbacher Alpen en de Seetaler Alpen een omvangrijk aanbod aan uitnodigende wandelwegen. Erg bijzonder zijn de winterwandelpaden, hoog in de bergen met prachtig uitzicht. 

Onze partners