zomer

Beleef een heerlijke wintersportvakantie in Murtal

Een wintervakantie in de regio van Murtal staat garant voor gezelligheid, avontuur en ontspanning. Deze heerlijke vakantiebestemming ligt in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. In het winterseizoen kenmerkt de omgeving zich door het prachtige landschap vol met besneeuwde bergtoppen, waar je terecht kunt voor allerlei wintersportactiviteiten. 

Winterse activiteiten

In Murtal kun je als wintersportliefhebber je hart ophalen, de kernwoorden die dit gebied het beste omschrijven zijn natuur en familie. Maak een afdaling op een van de vele witte pistes of ga op avontuur op een van de langlaufloipes. Andere populaire winteractiviteiten in Murtal zijn schaatsen en rodelen. Voor welke activiteit je ook kiest, je bevindt je altijd midden in de natuur en kunt genieten van de adembenemende uitzichten. De skipistes zijn relatief klein en rustig, je hebt dus geen lange wachtrijen bij de skiliften. Bovendien is het gebied geschikt voor de hele familie, zowel de grootouders als de kinderen vermaken zich hier prima!

Cultuur en tradities in Murtal

In Murtal worden oude tradities in ere gehouden. Kerst is een bijzondere tijd in deze omgeving. Er dwalen dan enge figuren rond, de Perchten, die de boze geesten verjagen en de het publiek vermaken tijdens sprookjesachtige parades. Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt kom je oude ambachten tegen en kun je cadeaus vinden om een klein stukje Murtal mee naar huis te nemen. Bovendien vind je in veel kerken kerststallen die met de hand gemaakt zijn.

Al met al biedt het Murtal een sportieve, gezellige en veelzijdige plek voor het hele gezin. Hier kunnen opa en oma heerlijk tot rust komen, kunnen mama en papa actief zijn en kunnen de kinderen van de wonderen van de natuur genieten.

Foto’s: © Anita Fössl

Onze partners