zomer

Schladming-Dachstein: 4x onvergetelijke avonturen

Ver weg van de geprepareerde pistes en de gezelligheid van après-ski kun je de rustigere kant van Schladming-Dachstein ontdekken. Benieuwd wat de regio nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Winterwandelen
Als je ooit door een dik pak sneeuw hebt gesjokt, weet je dat dit erg zwaar kan zijn. Hier hebben ze in Schladming wat op bedacht! Je vindt hier namelijk zo’n 282 km aan onderhouden wandelpaden. Dit maakt het een stuk aantrekkelijker om een magische wandeling door het sprookjesachtige landschap te maken. Trek je sneeuwschoenen aan en ga op zoek naar de talloze paden die voor jou beschikbaar zijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Rohrmoos. Deze route is 5,13 km en duurt gemiddeld zo’n 1 uur en 45 minuten. Langs de route zijn er verschillende mogelijkheden om te stoppen voor een verfrissend drankje, snack, lunch of diner.

Yoga in de bergen
Ervaar yoga in het midden van de indrukwekkende bergwereld in Schladming-Dachstein. Adem de heldere, zuivere berglucht in en geniet van het indrukwekkende landschap om je heen. Of je nu een fanatieke yogi bent of een beginneling, je vindt hier het perfecte yoga-aanbod voor jou.

Fatbiking
In Schladming-Dachstein is ‘fatbiking’ erg populair. Deze sport maakt het voor actieve vakantiegangers mogelijk om de regio op de fiets te verkennen. Fatbikes komen oorspronkelijk uit Alaska en zijn speciaal ontworpen voor het rijden door de sneeuw. Dit komt doordat de banden tot 12 cm dik zijn en voorzien van noppen. Er worden verschillende tours aangeboden, van gemakkelijk tot expert – ook ’s nachts, waardoor iedereen hier een geweldige tijd op de fatbike zal hebben. Ben je niet zo sportief aangelegd? Met de komst van E-fatbikes hoef je niet langer alleen op je eigen spierkracht te vertrouwen

Sleeën
De volgende tip vindt zowel jong als oud geweldig: sleeën. In Stiermarken vind je dan ook talrijke rodelbanen. Te voet of met de lift ga je de berg op en dan snel sleeënd naar beneden. Uiteraard kun je ook overdag op een sleetje naar beneden glijden, maar ’s avonds geeft toch een specialer effect. Absolute topper is de natuurlijke heuvel op de Hochwurzen. Hier rodel je zo’n 7 kilometer naar beneden, wat dit een van de langste slee afdalingen van de Alpen maakt.

Benieuwd geworden naar wat de regio Schladming-Dachstein allemaal te bieden heeft? Hier vind je de leukste reizen!


Deel dit bericht

Onze partners