zomer

Veilig op reis naar Graz en Stiermarken in Oostenrijk

[Laatste update: 4 april 2022]

Reisadvies Nederlandse overheid

Raadpleeg voor vertrek altijd het meest recente reisadvies van de Nederlandse overheid. Op dit moment geldt er voor reizen naar Oostenrijk een groen reisadvies. Dit houdt in dat je naar Oostenrijk mag afreizen en bij terugkomst niet in quarantaine hoeft. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl.

Inreismaatregelen en 3G-regel in Oostenrijk

Per 25 februari 2022 gelden er nieuwe regels voor het reizen naar Oostenrijk. Wil jij weten hoe je veilig op reis kunt naar Oostenrijk? Gebruik deze checklist:

1. Je hebt een vaccinatie- of herstel- of negatief testbewijs (PCR) nodig. Voor meer informatie kun je deze website raadplegen.
2. Je hebt de juiste mondmaskers. In Oostenrijk ben je verplicht om een bepaald type mondmasker te dragen, zorg ervoor dat je deze op tijd aanschaft voor je vertrek. Bekijk welke types worden geaccepteerd op deze website.
3. Reis je met kinderen? Bekijk dan hier de regels voor verschillende leeftijden.

Ook kan je de website van de Nederlandse overheid in de gaten houden. Hier wordt dagelijks het nieuws bijgehouden en komen de meest recente updates te staan. Voor verdere informatie over de mogelijkheden om te skiën in een van de skigebieden aanstaande winter, raden we je aan om naast bovengenoemde website, ook de websites van de desbetreffende skigebieden te raadplegen.

Vanaf 5 maart 2022 komen alle binnenlandse coronamaatregelen in Oostenrijk te vervallen, dus ook de 2G- en 3G-regels.

Een reis boeken naar Oostenrijk

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

Veilig op reis met het vliegtuig

Uiteraard nemen bedrijven als KLM, Schiphol en Flughafen Graz ook de nodige maatregelen om veilig reizen mogelijk te maken. Meer daarover lees je op onderstaande websites.

Al deze maatregelen en voorschriften zorgen ervoor dat Nederlanders veilig op reis naar Oostenrijk kunnen. Wacht dus niet langer en boek vandaag nog jouw wintersportvakantie naar Graz en Stiermarken.

 


Deel dit bericht

Onze partners