zomer

Veilig op reis naar Graz en Stiermarken in Oostenrijk

[Laatste update: 7 januari 2022]

Op 6 januari heeft er wederom een persconferentie plaatsgevonden in Oostenrijk waarbij de volgende maatregelen worden toegevoegd aan de maatregelen van 23 december:

  • Er komt een FFP2 masker eis wanneer de afstand van twee meter niet kan worden gehandhaafd. Dit geldt zowel voor binnen als buiten.
  • Vanaf 8 januari wordt de quarantaineperiode ingekort tot 5 dagen.
  • De Groene Pas (papieren of digitaal bewijs zoals de CoronaCheck app) is vanaf 1 februari slecht zes maanden geldig.
  • Er zullen strengere 2-G-controles worden uitgevoerd.

Met al deze maatregelen wil de federale regering een nieuwe algemene lockdown voorkomen. Aanleiding voor de aanscherping is de sterk toenemende besmettingsgraad door de virusvariant Omikron.


[Laatste update: 23 december 2021]

Naast dat Oostenrijk in lockdown zit voor niet-gevaccineerden komen er vanaf 25 december ook extra inreismaatregelen voor landen die door Oostenrijk als “hoogrisico-land” worden gezien. In Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Noorwegen stijgt het aantal besmettingen met de Omikron-variant. Hierdoor worden deze landen aangewezen als hoogrisicolanden. Dit houdt in dat vanaf 25 december reizigers bij aankomst 10 dagen in quarantaine moeten waarbij op dag vijf een test kan worden gedaan en wanneer deze negatief is, de quarantaine kan worden beëindigd. Een uitzondering geldt voor reizigers met een drievoudige vaccinatie die ook een negatieve PCR-test kunnen laten zien (niet ouder dan 72 uur).

De meest actuele informatie over de inreismaatregelen in Oostenrijk kun je vinden op deze pagina.

De onderstaande informatie gaat mogelijk daarna weer gelden. We doen ons best deze pagina zo goed mogelijk up-to-date te houden.


[Laatste update: 10 november 2021] 

Reisadvies Nederlandse overheid

Raadpleeg voor vertrek altijd het meest recente reisadvies van de Nederlandse overheid. Op dit moment geldt er voor reizen naar Oostenrijk een geel reisadvies. Dit houdt in dat je naar Oostenrijk mag afreizen en bij terugkomst niet in quarantaine hoeft. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl.

Inreismaatregelen en 2G-regel in Oostenrijk

Per 8 november 2021 gelden er nieuwe regels voor het reizen naar Oostenrijk. Wil jij weten hoe je veilig op reis kunt naar Oostenrijk? Gebruik deze checklist:

1. Je hebt een vaccinatie- of herstelbewijs. Een negatieve PCR-test geldt niet meer als geldig toegangsbewijs in Oostenrijk. Voor meer informatie kun je deze website raadplegen.
2. Je hebt de juiste mondmaskers. In Oostenrijk ben je verplicht om een bepaald type mondmasker te dragen, zorg ervoor dat je deze op tijd aanschaft voor je vertrek. Bekijk welke types worden geaccepteerd op deze website.
3. Reis je met kinderen? Bekijk dan hier de regels voor verschillende leeftijden.

Ook kan je de website van de Nederlandse overheid in de gaten houden. Hier wordt dagelijks het nieuws bijgehouden en komen de meest recente updates te staan. Voor verdere informatie over de mogelijkheden om te skiën in een van de skigebieden aanstaande winter, raden we je aan om naast bovengenoemde website, ook de websites van de desbetreffende skigebieden te raadplegen.

Een reis boeken naar Oostenrijk

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

Veilig op reis met het vliegtuig

Uiteraard nemen bedrijven als KLM, Schiphol en Flughafen Graz ook de nodige maatregelen om veilig reizen mogelijk te maken. Meer daarover lees je op onderstaande websites.

Al deze maatregelen en voorschriften zorgen ervoor dat Nederlanders veilig op reis naar Oostenrijk kunnen. Wacht dus niet langer en boek vandaag nog jouw wintersportvakantie naar Graz en Stiermarken.

 


Deel dit bericht

Onze partners