winter

Huttentocht Stiermarken

Schladming Tauern Höhenweg, 7 dagen

Deze 7-daagse reis aangeboden door ID Travel brengt je naar het prachtige Steiermark. Je zult wandelen door de adembenemende natuur en verblijven in verschillende hutten. Deze reis is altijd inclusief directe vlucht met KLM naar Graz

De Schladminger Tauern biedt adembenemende toppen en spectaculaire vergezichten. Wandelend over eeuwenoude paden, van hut naar hut, wordt de dagelijkse sleur onderbroken. 5 Etappes wandelend door een uniek berg- en merengebied.

Dag 

Je komt aan op de luchthaven van Graz en reist naar je accommodatie in Schladming/Rohrmoos. Je ontvangt het welkomstpakket en de reisdocumenten. Je overnacht in een 3* hotel in Schladming of Rohrmoos-Untertal.

Dag 2 (6 uur ↑738m ↓615m)

Je reist met de wandelbus naar het station van de kabelbaan. Met de kabelbaan ga je naar de Hochwuezenalm. Vanaf daar in zuidelijke richting over het pad genaamd Giglach-Höhenweg naar Rossfeld. Via o.a. de berg Schiedeck en diverse meren bereik je de overnachtingshut.

Dag 3 (4 ½ uur ↑511m ↓640m)

Vandaag doorkruis je een historisch mijnengebied. Bij de meren links naar de Rotmandspitze. Via Sauber en de Kruckeneckscharte dalen naar de overnachtingshut.

Dag 5 (8 uur ↑1013m ↓1001m)

Vandaag start je de wandeling met een stijging richting de Greifenberg. Vanaf daar dalend naar de Klafferkessel. Uiteindelijk wordt via de Klafferscharte en Lämmerkar de overnachtingshut bereikt.

Dag 6 ( 8 uur ↑349m ↓1239m)

Je wandeling start richting het Riesachsee meer en de Obere Gfölleralm. Verder gaat de weg richting de waterval Rieschachtfall waarna er een licht hellende weg is naar “Zur Weissen Wand”. Na de canyon gaat de wandeling richting het overnachtingshotel.

Dag 7

Vandaag is helaas een einde gekomen aan deze mooie en avontuurlijke huttentocht. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en met de KLM vlucht terug naar huis te gaan.

Lees hier meer over Steiermark in de zomer

Details van deze reis

Bestemming

Steiermark

Thema

Schladming Tauern Höhenweg

Reisduur

7 dagen

Beoordeling van accommodatie

Transport ter plekke

Wandelen

Extra's

  • Inclusief 2 overnachtingen in een 3* hotel met ontbijt
  • Inclusief 4 overnachtingen in een berghut met ontbijt
  • Inclusief kabelbaan naar Hochwurzenalm
  • 1 x Schladming-Dachstein-zomerkaart
  • Inclusief wandelkaart
  • Inclusief gedetailleerde routeplanning

Op de kaart

Deel deze reis

Aanbieding

Deze reis boek je al vanaf

€ 568

p.p.

Offerte

Vanaf-prijs per persoon inclusief vlucht en boekingskosten

Boek nu!

Reisorganisatie  • Jarenlange ervaring in actieve reizen
  • Hebben we niets op maat dan maken we het op maat voor onze gasten
  • In de Benelux zijn wij de grootste aanbieder van huttentochten, liefst 35 verschillende
  • Betrouwbare en klantgerichte partner om uw reis te organiseren

Onze partners

Vlieg rechtstreeks met KLM naar Graz

Ontdek deze bruisende stad met historische highlights, gave musea en gezellige restaurants. Genoeg gezien van de stad? In de omgeving kan je in de winter skiën of snowboarden, genieten van het prachtige berglandschap of mooie wandelingen maken.

Boek nu je ticket