winter

Over Schladming-Dachstein

Van besneeuwde hellingen tot groene alpenweiden, de regio Schladming-Dachstein in het westen van Stiermarken biedt het hele jaar door een prachtige omgeving voor een unieke vakantie. Of je nu wilt ontspannen of avonturen wilt beleven, in de zomer of winter, de vakantieregio Schladming-Dachstein heeft voor ieder wat wils.

Vier de zomer in Schladming-Dachstein

Of je nu van ontspanning houdt of een echte avonturier bent, de vakantieregio Schladming-Dachstein biedt in de zomer voor elk wat wils. De ongerepte landschappen, de groene alpenvalleien, de prachtige kalkrotsen, de ontelbare bergtoppen en schitterende bergmeren vormen samen met de talloze fietsroutes en vele sport- en vrijetijdsactiviteiten de perfecte omgeving voor jouw zomervakantie. Met ongeveer 1000 km wandelpaden, 1000 km mountainbikeroutes en vele bergbeklimmingen zijn de manieren om de natuur te ervaren net zo divers als de regio zelf. Bovendien tref je maar liefst vijf uitzonderlijke golfbanen en een scala aan buitenactiviteiten, van raften en canyoning tot boogschieten en paragliding. Sinds de zomer van 2018 is er een nieuwe attractie geopend op het Erlebnisark Rittisberg. De Rittisberg Flyline is een kruising tussen een Flying Fox en een achtbaan, die zich door het bos slingert. Deze attractie is de eerste in Oostenrijk en geschikt voor het hele gezin!

Regionale specialiteiten

Trek gekregen van al deze sportieve activiteiten? Meer dan 50 berghutten zijn de hele zomer geopend, klaar om een selectie van populaire lokale specialiteiten te serveren, waaronder de Ennstal-kaas. De boerenmarkten en lokale delicatessenzaken bieden volop mogelijkheden om verrukkelijke producten te proeven en kopen.

Tip: met de Sommercard profiteer je van gratis toegang tot wel meer dan 100 bezienswaardigheden en kortingen bij een groot aantal aangesloten partnerbedrijven. De Schladming-Dachstein Sommercard wordt gratis beschikbaar gesteld in alle Sommercard-verblijfsaccommodaties.

Onze partners