zomer

Ausseerland: voor wie naast skiën ook ander wintervertier zoekt!

Ga je wintersporten in Oostenrijk? In het Ausseerland, aan de noordzijde van Stiermarken, nodigen de skigebieden je uit voor een heerlijke wintersportvakantie. Uitdagend, vol afwisseling en geschikt voor beginners en gevorderden. Ook als je geen zin hebt om te skiën of minder sportief bent aangelegd, valt hier voldoende te beleven. Wij delen de leukste opties.

Uniek skiplezier
Ga je wintersporten in Ausseerland, dan kun je je verheugen op drie skigebieden. Allereerst tref je hier het skigebied Loser, waar moderne stoeltjesliften garant staan voor ononderbroken plezier op de piste zonder lange wachttijden. In het skigebied Tauplitz word je verrast door 42 kilometer aan pistes. Tot slot vind je hier het skigebied Zlaim, ideaal voor beginners, gevorderde skiërs en snowboarders. Bovendien kun je hier iedere vrijdag nachtskiën!

Schaatsen
Bij wintersport in Oostenrijk denk je in eerste instantie natuurlijk aan skiën en snowboarden. Logisch, want dat is dé reden waarom we ieder jaar weer naar Oostenrijk afreizen. Toch kun je hier ook zeker ander sporten beoefenen. Zo kun je in Ausseerland ook naar hartelust schaatsen in de frisse lucht. Dit kan in het hart van het Oostenrijkse merengebied Salzkammergut, waar je uitstekend kunt schaatsen op de Hallstätter See.

Curling
Ook Curling is zeer geliefd bij veel Oostenrijkers. Dit spel je kun je samen met vrienden of familie spelen, terwijl je wordt omgeven door een sprookjesachtige bergwereld. Je kunt deze sport beoefenen bij de ijsbaan “Zum Troadkastl” in het dorpje Bad Mitterndorf. Hier zijn zo’n 10 banen beschikbaar. Vergeet niet om warme schoenen en een dikke jas aan te trekken, want op het ijs kan het behoorlijk koel worden.

Tijd om te relaxen
Na een inspannende wintersportdag helemaal tot ontspanning komen kan bij het Narzissen Vital Resort in Bad Aussee. De vijf zwembaden van de spa zijn gevuld met Ausseer-bron en zout water. Er zijn binnen- en buitenzwembaden met bubbel- en massagestralen, lichteffecten en onderwatermuziek. Een andere aanrader is de GrimmingTherme, dat midden in de fantastische bergwereld van het Ausseerland-gebied, in het dorp Bad Mitterndorf ligt. De sauna’s en ontspanningsruimtes bieden een magisch uitzicht op het Grimming-massief.

Een vakantie naar Stiermarken boeken? Wij hebben de leukste reizen voor je verzameld! 


Deel dit bericht

Onze partners